Woensdag 26 augustus - 38 deelnemers

Pater Piet, Diaken Wim en Pastor Adri

 

Ons Barbecuefeestje

Uit het parochiearchief: ‘De katholieke kerk in Lunteren kwijnt weg’ zo vertrouwde 40 jaar geleden kardinaal Alfrink pastoor Adema al toe. ‘Zou jij daar volgend jaar naar toe willen?’ 

‘Ja, waarachtig, ik voel er veel voor’, antwoordde Adema.

‘Dankzij hem en allen die zich in zijn voetsporen voor ons kerkje hebben ingezet, vieren we vanavond ons feestje!’. Met deze woorden opende Guus Pels de traditionele barbecue, direct gevolgd door een daverend ‘lang zal ze leven’ voor Tjitske.

Het eerste uur was opvallend rustig: De rijkgeschakeerde uitstalling van salades, het overvloedige vlees en de heerlijke vis eisten aller aandacht op. Daarna werd verzamelen geblazen in de partytent. Het verhaal van Klein Duimpje werd door de hele goegemeente uitgebeeld, waarbij een glansrol was weggelegd voor de zevenmijlslaarzen.

Daarop volgde het Grote-Opdrachten-Spel. Met volle inzet werd een zoen van de oudste parochiaan geïncasseerd, Piet Hein gedirigeerd en de Hemel getekend – dit laatste bleek Wim Kastelein op het lijf te zijn geschreven. Er werden foto’s gemaakt van o.a. de voortreffelijke keukenploeg en de verzamelde geestelijkheid (zie boven).

Tot besluit was er koffie en de traditionele vruchtensalade – Anny van der Werf draait daar inmiddels haar hand niet meer voor om.

De weergoden waren met ons: bij de eerste regendruppels werd in een razend tempo de tent afgebroken en over de kerkbanken uitgespreid. Dit alles onder accordeonbegeleiding van Theo.

Het had weer niet beter gekund!

Daphne en Trix