... bij het afscheid van Joke Verweij ...

Veel geluk  Joke !

’t Wachten was op de verkoop van haar huis, maar toen dat eenmaal gelukt was, ging het ook heel snel. Ze gaat in Roden wonen, in de buurt van haar dochter. Fijn voor Joke, jammer voor ons.

De ‘punnikclub’ helpt met inpakken - er is een heel schema gemaakt – en Ed en Willem Bever staan paraat voor het zwaardere werk.

Natuurlijk, het wordt een hele overgang, want ze heeft - voor het grootste deel samen met Johan - maar liefst 28 jaar in Lunteren gewoond. Om een gezellig dorp op de Veluwe te vinden - ze woonden in Zoetermeer - huurden ze een kamer in Otterlo. Vanuit dat hotelletje werden allerlei plaatsen bezocht en gekeurd. Lunteren won: niet te groot, een treinstation, veel bos én er stond zo’n leuk klein kerkje. De eerste week al - de verhuisdozen stonden nog in de kamer - kwam Pastoor Adema op de fiets langs. ‘Wilt u iets drinken?’ vroeg Joke. ‘Warme chocolademelk graag’ was het antwoord. En laat ze dat nu in huis hebben! Zo is het allemaal begonnen: Johan in het kerkbestuur, Joke lector en voorganger, bloemendienst en bovenal 11 jaar in de redactie van ’t Varkentje – printen en haar vaste rubriek ‘Wist u dat?’.

‘Ik zal het allemaal missen’, zegt ze ‘De punnikclub, de redactievergaderingen en de film in Wageningen, met een glas wijn aan de bar van Café Loburg als afsluiting’. Wij zullen jou óók missen……Je vele werk maar ’t meest je enthousiasme!

Bedankt lieve Joke en nogmaals Veel Geluk!

Daphne