... Afscheid van Diaken Wim Kastelein ...

Lunteren, 27 december 2015, 

Beste Wim!

Vandaag sta je hier voor het laatst… om het met je eigen woorden te zeggen: ‘schouder aan schouder’, en zetten we een punt achter jouw optreden als vaste voorganger in onze Antonius Abt. Een optreden, dat ruim 10 jaar geleden begon als invaller voor Pastoor Nühn. En al snel werd je zijn vervanger. Daarmee bedoel ik: zijn vervanger als ‘nabijheidspastor’. 

Ja, onze nabijheidspastor werd je, maar dan op jouw manier ‘nabij’, niet ergens ‘boven’ ons, maar naast ons en met ons: ‘schouder aan schouder’ en dat onderstreepte je nog eens door - na elke viering - ieder persoonlijk een hand te geven.

Hoeveel vieringen heb je hier niet verzorgd? Neem nou alleen Pasen. Hoeveel Paaskaarsen heb je bij ons gewijd? Niet alleen die van 2015! En als wij met Pasen ‘De steppe zal bloeien’ zongen, dacht jij dat gaat niet vanzelf, dus zegende je ons royaal met het nodige wijwater.

Dát zal wel de reden zijn dat - toen in 2006 in de notulen werd aangekondigd dat jij het orgel zou gaan wijden - er als waarschuwing is opgetekend: Let op: zonder wijwater !!! Maar het jaar daarop, toen je onze koffiekamer omdoopte met de door jou bedachte naam: De Herberg, heb je de schade weer ingehaald, want in ’t Varkentje van Antonius Abt lees ik:

En wanneer dan, na de rijkelijke besprenkeling met wijwater, het licht achter het glas-in-lood raam wordt aangestoken, klinkt er niet alleen een ‘aaaaah’ van bewondering, maar gaat er een spontaan applaus op voor elkaar.

Wim, namens onze geloofsgemeenschap dank ik je héél, héél hartelijk dat we dit alles al die jaren ‘schouder aan schouder’ met jou én met elkaar hebben mogen vieren.

Guus Pels 

waarnemend voorzitter

 

Reactie van Wim Kastelein:

Ik wil de Antonius Abt gemeenschap

 Hartelijk danken voor het geweldige afscheid op 27 december.

Hartelijk danken dat ik vele jaren

in deze prachtige geloofsgemeenschap mocht voorgaan.

 Hartelijk danken voor de prettige wijze van samenwerking.

 

Met dit alles voor ogen wens ik de hele Antonius Abt Gemeenschap

Vrede en alle Goeds voor 2016

Dat jullie voor elkaar mogen zijn de hand op de schouder

bij vreugde en verdriet.